Ez is megtörtént: felavatták Kubatov Gábor jelenlétében Grófo szobrát

Megosztás

A szolnoki Aba-Novák művelődési központban a magyar Himnusz zeneszerzőjéről, az Erkel Ferencről elnevezett terem előtt avatták fel befolyásos fideszes vezetők jelenlétében Kozák Grófo László, az autetinkus cigányzene prominens képviselőjének szobrát.

Nagy Grófo, vagyis a manapság népszerű bulikirály, kis Grófo édesapjának állítottak szobrot Szolnokon. Információink szerint a tervek eleinte arról szóltak, hogy a Kossuth téren egy egész alakos szobrot állítanak Grófonak, aki a közelmúltban hunyt el koronavírus-fertőzésben.

Csakhogy ez az állítólagos terv kútba esett, így a szolnoki Barna Gyöngyök alapító tagjáról abban az intézményben avattak most szobrot, ahol pályáját elkezdte és azt egyengették.

Az ötnegyedes szobor avatását akár politikai demonstrációnak is el lehet könyvelni. Merthogy a szoboravatáson nem más volt jelen, mint maga Kubatov Gábor, a híres lista névadója, a Fidesz országos pártigazgatója és alelnöke, országgyűlési képviselő, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, a 2020-as Befolyás-barométer szerint Magyarország 10. legbefolyásosabb személye.

Mellette szinte eltörpült Mága Zoltán művész, ahogyan Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos vagy Szalay Ferenc polgármester, Kállai Mária országgyűlési képviselő, hogy a főispánról, Berkó Attiláról már ne is beszéljünk.

Berkó, Kállai, Sztojka, Szalay, Kubatov, kis Grófo, Mága egy sorban

A szoboravatáson természetesen jelen volt kis Grófo is, aki nagy híve a Fidesznek. A bulibáró személyes jó ismerőse Orbán Viktor miniszterelnöknek. A zenész 30. születésnapi buliján pedig úgyszintén ott volt Kubatov Gábor.

Fotó: Képviselői iroda Szolnok Facebook

Kapcsolódó cikkek